2010. október 17., vasárnap

Hamisítatlan őszi esküvő

Noor és Laci esküvőjének fotózását sebtiben vállaltam el, és sebtiben is dolgoztam fel a képeket, mert egy igen sűrű időszakban csöppentem az egészbe. Viszont kár lett volna kihagyni, mert egy nagyon kedves párt ismertem meg a személyükben. Óbudán fotóztunk, a Kiscelli Múzeum kertje tökéletes helyszínnek bizonyult.
Ez volt az utolsó esküvő amikor kölcsön Wallimex/Samyang 85/1.4-essel mentem, pár nappal utána megérkezett a sajátom is, amit használatba is vettem a következő héten, ennek eredményét is hamarosan láthatjátok:)
Most egy kicsit összekavarodtam időben, mert a lenti képek nem az időrendben soron következő esküvőn készültek, hanem két másik között. Éppen ezért szerettem volna a képeket egyszerre és minél hamarabb feldolgozni, hogy a másik kettővel is haladjak szépen a vállalt határidők szigorú betartásával. 

Kísérletezem egy számomra új mozaikszerkesztő programmal, eddig nagyon tetszik:) 
Fogadjátok szeretettel megújult mozaikjaimat:)

Mindenkinek szép vasárnapot, a kedves párnak pedig nagyon boldog házaséletet kívánok! Februárban találkozunk!:)


Hátha valaki elolvassa még ezt... A flickren valami nagy ügyeskedés folytán sikerült eltüntetnem a teljes Wedding set-emet. Néhány felesleges, amúgy nem publikus képet akartam leszedni... mostanáig nem értem hogy sikerült.

15 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon jó képek. Hangulatosak.

Mi a program neve? Kipróbálnám szívesen... :)

Névtelen írta...

remek fotók, gratula!
Meglepő, hogy manuál obival ilyen gyorsan és pontosan tudsz fókuszálni.
Teszteken a 85 f1,4 Samyang-ot egy szinten emlegetik a hasonló fókusztávolságú CZ-al.
Fotóid láttán már értem miért....


Sermesic Zoltán

Dorotheaphoto írta...

Köszi szépen!

Pontosan ezért tette, fel nagyban is az egyik portrét! A minősége valóban ámulatba ejtő. Olvastam sok tesztet róla korábban én is, az összehasonlításnak van alapja. Nagyon jól rá lehet hangolódni a manuális használatra. Annyira óckodtam tőle, hogy majdnem egy évig el sem kértem kipróbára Gyüre Orsi barátnőmtől, de mikor először magammal vittem, le sem került a gépről a portréknál. Az A-mód is hasznos, a rekeszelést a gépváz szépen megoldja, nekünk csak az fókuszálással kell foglalkozni. A Pentax vázak pedig manuális obiknál is kijelzik a fókuszpontok élességét, szóval tényleg nem nehéz használni. Én csak ajánlani tudom, ég és föld a különbség 50/1.4 és e között. Az enyém a Samyang eredeti változat, Lengyelországból érkezett, 4 nap alatt itt volt. Itthon ugyanez Walllimex néven fut és 36ezer Ft-tal drágábban. Amúgy még forgalmazzák Rokinon és Opteka néven is.

Dorotheaphoto írta...

A program neve Wondershare Photo Collage Studio.

Staris* írta...

Úgy szeretem a képeidet Dorothea!

És tényleg gyönyörű képek lettek!
Csak így tovább!!!

Elolvastam végig, sajnos nem értek úgy a flickr höz h tudjak segíteni...

Damarisz*

Esküvő írta...

Ezek a képek valóban szépek. Nincs olyan kép amelyiket ne lehetne bátran mutogatni. Nagyon fontos, ha nem a legfontosabb, hogy az esküvőre megfelelő képzettséggel, hozzáértéssel rendelkező fotóst válasszunk!
http://httpeskuvo.blog.hu/

Marcsi írta...

Fantasztikus kepek.

En nem tudok manualisan fokuszolni :( nem tudom miert, egyszeruen nem megy. Pedig a szemem "elvileg" jo (kontaktlencsem elessege tokeletes), de se szemuvegben, se lencsevel nem talalom el a fokuszt, nem ertem miert, tanulnom kellene? vagy csak nincs hizza erzekem?
Nagyon szep kepeket keszitesz, a szinek, a vagasok es a fenyek tokeletesen harmonizalnak es a vegeredmeny lenyugozo.
Szivesen tanulnek toled :)))))
tovabbi sok sikerrt
Marcsi

Dobrán Kata írta...

Nagyon szépek! :)

dobránkata

Dorotheaphoto írta...

Nagyon köszönöm Nektek! Nagyon örülök, hogy tetszést arat ez a sorozat:)

Marcsi @csak gyakorlás kérdése szerintem. Ha a szemed jól be van lőve, az már fél siker:)

Dorotheaphoto írta...

A színvilág mindig a hangulat, a pár és persze a környezet/időjárás függvénye. Na jó, kicsit magamat is belecsempészem:)

Unknown írta...

Nekem manuálisban Nikon 35mmm f/2,5 van. Nagyon imádom a minőségét! Mikor megvettem, le sem került a gépről. Mostanában kicsit hanyagolom (nem mindig tudom kihasználni).

TiSza írta...

Nagyon szép fotók! Gratulálok!

Penty írta...

Szia Dorothea!
A Google "küldött" ide a blogodra, miközben 85mm-es obit kerestem a jó öreg Pentaxomra... :)
Valamikor nyár vége felé, másod- vagy harmadfotósként egy jóbarátom/barátnőm esküvőjén, egy ilyen 85mm-es gyújtótávolságú, nagy fényerejű, szűk DOF-os obit szeretnék használni portrékra.
A 2010. október 17. 10:24 keltezett hozzászólásodban említetted, hogy Lengyelországból érkezett a Samyang 85-ösöd, ami akkor 36ezerrel volt olcsóbb, mint az itthon kapható változat. Megkérdezhetem, hogy pontosan honnan rendelted ezt az objektívet? Én is nagyon szeretnék egy ilyen obit, de ha a jelenlegi kb. 95ezer helyett 60-70ezer környékén kijönnék, az nagy megkönnyebbülés lenne a pénztárcámnak, feltételezve, hogy még mindig megvan ez az árkülönbség a magyar és a lengyel árak között.
Válaszodat előre is köszönöm!

Dorotheaphoto írta...

Kedves Penty!
Kérlek dobj egy e-mailt a fenti e-mailemre és leírom a tapasztalataimat. Ez itt nem az eBay-es linkek fóruma :)

Penty írta...

Oké, küldtem mélt...
Szép napot!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...